diumenge, 31 d’octubre del 2010

3a sessió

Eines multimèdia

Les principals eines multimèdia són:






1. Insereix mèdia (serveix bàsicament per inserir fotografies)
2. Insereix flash (serveix per inserir arxius swf. Aquests són arxius molt importants en moltes activitats. Els podem descarregar fàcilment des de internet. Amb el navegador Firefox, anem a eines - Informació de la pàgina i aquí s'obre aquesta finestra:





Seleccionem la pestanya Multimedia, i cerquem l'arxiu que ens interessa. Llavors cliquem a anomena i desa.

3. Insereix un vídeo (format mpg2, avi,wmv i mov) Aquesta eina és interessant, ja que ens permet inteactuar amb el vídeo, fent captures i anotacions. No obstant, el tipusde format és una mica limitant. Podem descarregar vídeos d'internet (en el cas de Youtube, podem fer servir el Complement Easy Youtube Vido  Downdloader, però potser és més interessant el Video Download Helper).
Passos a seguir:
  • Instal·lem el complement . Anem a  Eines-Complements-Aconsegueix Complements-Navega per tots els complments, i al cercador escribim Video. Cliquem a afegeix-ho a Firefox. Ara ja podem descarregar vídeos. Si volem també convertir-los a altres formats -pensem que a internet la majoria de vídeos són .flv i la nostra pissarra treballa amb mpeg2- haurem de completar la instal·lació del complement. Tornem a obrir Complements-Extensions, i veurem que el nou complement Download Helper té un botó d'opcions. Cliquem aquí, i a la finestra de Preferences, obrim la pestanya Conversion, i aquí cliquem a Install/Update Conveter. Això ens instal·larà un programeta senzill. Ara ja podem començar a utilitzar el complement. Quan iniciem el visionat d'un vídeo, l'icona del complement -tres boletes de color- comencen a bellugar. Si cliquem a sobre de l'icona, i desprès amb el botó dret a sobre del nom del vídeo, tindrem l'opció de convertir el vídeo al format dessitjat. (La descarrega és inmediata, però la conversió no!).
Lògicament, si dispoem de qualsevol programa d'edició de vídeo (Studio8, Kdenlive, etc) podem fer-lo servir, o fins i tot alguna pàgina com bajaryoutube.com.
Un cop tenim el vídeo, ja podem treballar amb la pissarra.

L'icona del reproductor la tenim a baix i a l'esquerra. Cada vegada que agafem el llapis, s'aturarà el reproductor i tindrem l'opció de gurdar la captura amb les anotcions.
 4. Insereix un fitxer d'àudio. Funciona igual que els anteriors, instal·lant un reproductor d'àudio.
 5. Captura. Quna cliquem aquesta icona, s'obre una finestra amb 4 opcions:
  • capturar una part variable rectangural
  • capturar una part variable, retallant-ho a mà alçada
  • capturar una finestra
  • capturar la pantalla sencera
6. Enregistrament i reproducció. Aquesta icona serveix per a grabar tot allò que fem amb la pissarra.


FEINA TELEMÀTICA

Fem una lliçó amb dues pissarres:
  1. a la primera, insertem un element flash,
  2. i a la segona, composem una pissarra a on haurem insertat unes fotografies capturades de internet.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada